En nu de praktijk - Sanderteg (hf 7)

Bij het schrijven van het boek Van idee naar IE hebben wij veel steun gekregen van de juristen van Sanderteg. Zij hebben ons voor de casus in het boek aan tal van voorbeelden en verhalen uit hun praktijk geholpen.

Over de IE-portefeuille en de strategie

Sanderteg heeft als technologie-onderneming een IE-portefeuille die bestaat uit bijna alle IE-rechten, die zonder uitzondering in meerdere landen en sommige in meerdere continenten gelden en door haar gehandhaafd worden.

De Chief Legal Officier (CLO) co├Ârdineert (onder andere) de wereldwijde IE-portefeuille vanuit Nederland (aanvragen, beheer, inbreukacties e.d.). Zonder die IE-portefeuille zou uit-licentieren door Sanderteg niet kunnen. En daarin ligt nu juist haar kracht (en haar omzet).

Voor het octrooi- en het merkendeel van haar portefeuille werkt Sanderteg samen met octrooigemachtigden (afhankelijk van het gebied van de techniek) en een merkengemachtigde. Daar lees je in dit onderdeel iets meer over.

Over Sanderteg

Sanderteg is in 1978 opgericht als Sandertoys en van oorsprong een onderneming in buitenspeelgoed, van springtouwen tot bouwblokken en trampolines. In de loop der jaren zijn zij steeds meer technologie gaan inzetten in deze producten met als doel mensen in staat te stellen zichzelf verder te kunnen ontwikkelen.

De succesvolle ontwikkeling van deze technologie heeft ertoe geleid dat de nadruk de laatste jaren steeds meer op het ontwikkelen van technologie is komen te liggen. Sanderteg verkoopt nog steeds producten die het al jaren goed doen in de markt, maar richt zich tegenwoordig steeds meer op de verkoop en het in licentie geven van haar concepten en technologie.

Sanderteg heeft een aantal vestigingen binnen en buiten Europa. Hoofdkantoor en dagelijkse leiding zijn in Nederland gevestigd. Dit is haar website.